10 de nov. 2011

ES BUSCA SUBMINISTRADOR DE PRODUCTES PER UNA ESCOLA

Benvolguts, benvolgudes.

Desde SAVIAE hem rebut l'encàrrec d'una escola al Gironès que treballa en la introducció d'algun aliment (fruita o verdura) eco al menjador.

Si sous productors amb certificació, no heu rebut un missatge personalitzat desde SAVIAE, i voleu més info, si us plau, contacteu amb nosaltres enviant un correu a saviae@dinamis.cat.

El treball amb aquesta escola comença ara, per tant, no us puc donar més dades. Tot dependrà de la vostra negociació -Dinamis NO rep cap comissió ni similars ni de comprador ni de venedor.

Fem aquesta dinamització mentre no hi hagi més productors al mercat SAVIAE.

Us animem a participar activament a SAVIAE.CAT, a la guia, al mercat, al planificador i/o amb les escoles !!! .

31 d’oct. 2011

Es presenta el projecte GUSTUM


El dilluns 24 d'octubre a les 18h, al Centre d'Innovació i Promoció de la Producció Agroalimentària (CIPPA) de Cervera, es realitzarà la presentació delprojecte de cooperació GUSTUMdescobreix els productes de la terra. L'acte de presentació comptarà amb la intervenció del president del grup, Adrià Marquilles i del coordinador del projecte, Joan Torrent.
En l'acte es pretén presentar el projecte i poder debatre el tema amb els assistents, finalitzant amb un tastet dels productes de qualitat de la comarca.
El projecte GUSTUM, descubre los productos de la tierra, és un projecte de cooperació amb els altres grups Leader de la província de Lleida, els de les Illes Balears i els d’Euskadi. És un projecte finançat pel Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.
Gustum pretén valorar tots aquells productes agroalimentaris que es produeixen i elaboren en els municipisd'aquests territoris, i reconèixer-los-hi el valor de qualitat i proximitat al consumidor. La importància del projecte rau en la participació dels productors, els elaboradors, el comerç local, els consumidors finals, siguin particulars, menjadors escolars, residències, restauradors…
L’excel·lent treball i participació de tot el sector agroalimentari de la comarca de la Segarra en el marc de les accions de l’Agenda 21 i de les activitats dels dissabtes a l’era suposen a Gustum un repte molt interessant per aprofundir en el valor del producte de la terra i la implicació de la seva gent. 

III Seminari Internacional sobre 'Agrobiodiversitat. L'agrobiodiversitat com a font de benefici'


Se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de novembre, sota la direcció de Francesc Casañas, professor de la UPC i director de la Fundació Miquel Agustí.
El seminari pretén analitzar el paper dels recursos fitogenètics com a font deriquesa a curt terminiAcceptant que la conservació a llarg termini és en simateixa beneficiosa per la reserva de combinacions de gens que significa,també és cert que comporta una despesa important.

Seminari transnacional 'Els sistemes agroalimentaris locals i les noves polítiques europees'


Els dies 24 i 25 de novembre es desenvoluparà a Barcelona el Seminari Transnacional Els Sistemes Agroalimentaris Locals i les noves polítiques europees com a tancament del projecte transnacional Rururbal, organitzat per la Diputació de Barcelona.

26 d’oct. 2011

Smart Rural al Smart City World Congres

Dimarts, novembre 29, 2011
SMART CITY WORLD CONGRESS



 
JORNADA “SMART  RURAL” a Manlleu
1.1 "Aliments intel · ligents". Els Reptes de la nova agroindústria.
2.1 “Smart tecnology”. La tecnología como base de una economía rural sostenible.
2.2 "vida intel · ligent". Com Viure Millor En Un Entorn rural.
2.2 “Smart living”. Como vivir mejor en un entorno rural.


Ús facilitem el programa d'aquest congrès:

Una guia i una pàgina web, noves eines de la Taula de Productors del Montseny

La Taula de Productors del Montseny es reunirà aquest dijous 27 d'octubre a les 17.30 h a la Masia Mariona, seu del Parc Natural del Montseny. La trobada, que comptarà amb la presència del diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Andreu Carreras, i del coordinador de l'Àrea de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona, Martí Pujals, servirà per informar i presentar els instruments i materials que s'han realitzat conjuntament.

18 d’oct. 2011

XIII Sega tradicional de l'Arros

El proper dissabte 22 d'octubre tindrà lloc la:

XIII Sega Tradicional de l'arròs al Mas Carles.


Activitats:

10:00h Sega tradicional de l'Arròs.
11:00h Explicació del procés evolutiu de l'arròs.
13:30h Arrosada popular. Preu 6€. (Cal portar el got i coberts. Places Limitades. Venda de tiquets a l'Oficina de Turisme fins al 20 d'octubre).
17:00h Visita guiada gratuïta "Visca el Rei, mori l'Arròs".
(Places limitades, inscripcions per la visita a l'Oficina de Turisme telf. 972 637 380).



Vine a la sega amb el Xiulet de Pals!


(9:30 Sortida des de la parada del trenet fins al Mas Carles 13:30h i 17:00 Tornada.)

Preus:
Nens i estudiants 3€
Adults 4€
Majors de 65 any i menors de 3 anys gratuït.

US HI ESPEREM A TOTS!

Ajuntament de Pals. Tel. 972 637380    http://www.pals.cat       info@pals.es